onsdag 15 oktober 2014

HIR på studieresa till mellanvästern 2014


56 lantbrukare från Dalsland, Bohuslän och  Västergötland åker den 19 oktober på en studieresa i mellanvästern. Resan ordnas av Hushållningssällskapet Väst och är ytterligare en resa i en lång rad årliga resor för våra HIR-kunder, då vi brukar ge oss ut i världen för inspiration och för att få förståelse för vilka förutsättningar våra kolleger i andra länder har för sitt företagande. Vi kommer att få se och uppleva mycket och en del av det kommer vi att dela med oss av här.

För er som inte visste det kan vi berätta att HIR står för Hushållningssällskapets Individuella Rådgivning. Det är en rådgivningsform inom växtodlingen där växtodlingsplanering, SAM-ansökningar, rådgivningsbesök, rådgivningsbrev och studieresor mm ingår. Eftersom våra kunder är olika och har olika önskemål ser rådgivningen och vilka delar som ingår lite olika ut för olika kunder - allt för att det ska bli så bra som möjligt.

Vi blir inte ensamma på resan. Att resan blev till just USA kan vi tacka vänortsprojektet mellan Vänersborg / Lidköping och Rockford, Illinois för. Vänersborgs kommun representeras på resan av två medarbetare på näringslivskontoret och tillsammans med vår landsbygdsutvecklare kommer de att ha ett parallellt program under resan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar